Жінки-переселенці на засіданні жіночого клубу “Гармонія”

03 Бер 2015 / 14:01 | Переглядів: 3467

зайнятість тренінг семінар жінки біженці

”Жінка, здоров'я, кар'єра” - такою була тема чергового засідання жіночого клубу ”Гармонія”, що діє при Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості за участю представника Тернопільської громадської організації ”Відродження нації” Ольги Горошко та 10 жінок з числа вимушено переміщених із зони АТО.

Учасники заходу спільно визначили основні аспекти здоров'я, обговорили його складові, з'ясували, що найбільше впливає на фізичний та емоційний стан людини, та як вдало можна поєднати кар'єру, професійний розвиток з основною функцією жінки - народженням дітей.

- Жінкам, окрім звичного розуміння поняття ”здоров'я”, потрібно піклуватись про власне репродуктивне здоров'я, - сказала Ольга Горошко. - Адже саме вони дають життя наступним поколінням. Тому необхідно розвивати свої знання, намагатись планувати майбутнє, щоб не зустрітись з необдуманими кроками та негативними наслідками.

Присутнім на засіданні клубу було запропоновано цікаву гру ”Міф чи реальність”. Під час неї жінки визначали, які твердження щодо репродуктивного здоров'я правдиві, а які є видумкою.

Фахівець Тернопільського міськрайоного центру зайнятості Інна Лісовська зазначила, що для того, аби встановити власний баланс між сім'єю та роботою, слід дотримуватись певних порад, зокрема: раціонально використовувати час; визначити життєву мету та встановити часові проміжки її досягнення, при цьому до кожного проміжку необхідно ставити проміжні цілі; розвиватися ”у ногу з часом”; працювати над собою, щоб підвищити конкурентоспроможність на ринку праці; не боятися змін, бути рішучою у діях; налаштовуватись на позитив; не відгороджуватись від інформації, яка йде звідусіль, щоб навчитись її аналізувати.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.