ТОП вакансій для переселенців із зони АТО

14 Жов 2014 / 14:18 | Переглядів: 2854

біженці

Половині українських компаній уже доводилося працевлаштовувати вимушених переселенців. Особливої різниці в роботі біженців та інших співробітників більшість роботодавців не помічають, і навіть спостерігається тенденція, за якою чимало підприємств і організацій готові віддати перевагу переселенцям із Донбасу. Компанія HeadHunter Україна представляє добірку актуальних вакансій на підприємствах Києва та регіонів України, керівники яких бажають узяти на роботу переселенців зі східних областей країни.

Переселенці переважно є представниками робочих спеціальностей або бюджетної сфери, відповідно, частіше використовують для пошуку роботи оффлайн канали: друковані ЗМІ, особисті контакти, допомогу волонтерів. Утім, Інтернет-ресурси теж є важливим засобом пошуку робочого місця. Наприклад, на hh.ua з'явилися роботодавці, які пропонують вакансії виключно для переселенців.

Охоронна агенція Alfa Premium Group шукає співробітників із міцною статурою для охорони ресторану в передмісті Києва. Графік роботи — доба через дві, заробітна платня пропонується на рівні 300 грн. за добу. Також є вакансії охоронців будівельної ділянки вахтовим методом (15/15), за цю роботу пропонують 130 грн. на добу.

ТОВ "Завод Євроформат", який спеціалізується на виробництві й продажу ліфтів та металевих корпусних виробів, пропонує дві вакансії у Києві — Оператор згинального пресу та Оператор фарбувально-сушильної лінії та агрегату. Обидві з обов'язковим досвідом роботи. Заробітна платня — до 4 000 грн. А в місті Рівне підприємству потрібні Головний механік і Технічний директор, з досвідом роботи від 3 років. Перевагу перед іншими кандидатами будуть мати співробітники Авдіївського заводу металоконструкцій або Донецького заводу високовольтних опор.

ТОВ "Мастерліфт", яке займається технічним обслуговуванням і ремонтом ліфтового обладнання, візьме на посаду електромеханіка. За роботу обіцяють платити від 4 000 грн., також нададуть ліжко-місце. Компанія готова взяти претендента з інвалідністю.

ООО "Логістик МТС", що займається автомобільними перевезеннями, шукає декількох співробітників в різних регіонах. Так, в місті Умань Черкаської області, компанії потрібен водій автотранспортних засобів категорії Е, зі стажем роботи від 2 років. В Запорожжі компанія візьме на посаду начальника автоколони. Шукають кандидатів з вищою технічною або транспортною освітою та досвідом роботи від 2 років. В цьому ж місті компанія шукає слюсара по ремонту автомобілів, також з досвідом від 2 років та професійно-технічною освітою. У Кірвовограді необхіден і слюсар-ремонтник автодвигунів КАМАЗ, МАЗ, МАН.

Допомогу в пошуку робочого місця може надати також громадська організація "Центр зайнятості Вільних людей (ЦЗВЛ)", яка займається соціальною реабілітацією і працевлаштуванням вимушених переселенців із Криму й східних областей України. Каталог ЦЗВЛ містить значну кількість вакансій у різних регіонах країни і в різних галузях — від робочих спеціальностей до сфери ІТ. Наприклад, через цей центр один із київських роботодавців розшукує програміста 1С, медичний центр - медсестру для роботи по змінах, одеський ресторан - повара-початківця, а в Кіровограді й Запоріжжі шукають слюсаря.

Більшість роботодавців налаштовані позитивно до вимушених переселенців. Дослідження показало, що найчастіше компанія не готова брати на роботу спеціаліста, який переїхав із зони АТО, виключно з банальної причини — у компанії нема відкритих вакансій (53%). Ще четверту частину роботодавців (24%) зупиняють побоювання, що працівник буде тимчасовим і незабаром покине роботу. У 12% потенційних роботодавців острах викликає можливий психічний стан (посттравматичний розлад, стрес і т.д.) та його негативний вплив на якість майбутньої роботи. Однакова кількість респондентів (6%) кажуть про те, що в їхньому регіоні нема біженців, або ж вони віддають перевагу працевлаштуванню людей із власного регіону, або побоюються, що вимушені переселенці не зможуть прижитися в колективі. Проте в опитуванні не було респондентів, які категорично не готові працювати з переселенцями, бо в цьому полягає їхня принципова позиція.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.