Тернопільські фахівці виявили фінансові порушення у Борщівській центральній районній лікарні

09 Вер 2013 / 11:42 | Переглядів: 3486

аудит

Ревізія, проведена фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області, виявила порушення фінансової дисципліни що призвели до втрат на суму більше 203 тис. гривень.

Інспектори виявили, що відповідно до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, міста, Борщівського району, орендна плата отримана лікарнею від орендарів не перераховувалася в дохід районного бюджету. Дане порушення призвело до втрат на суму майже 73 тис. гривень.

Згідно укладеного договору у квітні 2012 року з фізичною особою-підприємцем у лікарні було проведено установку металопластикових конструкцій а проведеними в ході ревізії контрольними обмірами фактично виконаних робіт виявлено, що вищевказані металопластикові конструкції не влаштовано, внаслідок чого завищено вартість будівельно-ремонтних робіт на суму більше 50 тис. гривень.

Ревізією стану розрахунків та оплати комунальних послуг встановлено, що орендарям до виставлених рахунків не включалися послуги по вивозу твердих побутових відходів та заробітну плату працівникам котельні, які під час опалювального періоду проводять обслуговування та опалення приміщень, і відповідно не проводилося відшкодування затрат, понесених лікарнею на суму майже 28 тис. гривень.

Інспекторами також було виявлено такі порушення як завищення посадових окладів, зайву оплату добових, незаконне нарахування надбавок тощо. Загалом встановлено зайві виплати заробітної плати на суму майже 32 тис. гривень.

Також встановлено, що в ревізійному періоді, кошти в сумі 8 тис. гривень, утримані із заробітної плати працівників по проведених перерахунках за минулі роки не перераховано до бюджету, та здійснення закупівель нафтопереробної продукції по завищеним цінам, що призвело до втрат на суму 11 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 13 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Керівнику установи направлені обов'язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.