Проводяться протипожежні перевірки дитячих оздоровчих таборів

22 Кві 2013 / 09:46 | Переглядів: 2283

аудит

З настанням літнього періоду в області розпочнуть роботу дитячі оздоровчі табори. З метою створення безпечних умов перебування дітей в цих таборах, фахівці у сфері пожежної та техногенної безпеки розпочали планові перевірки даних закладів.

Особлива увага фахівців приділяється стану забезпечення приміщень з перебуванням дітей первинними засобами пожежогасіння, системами автоматичної пожежної сигналізації і оповіщення у разі винекнення пожежі, утримання в належному стані шляхів евакуації, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання.

Вцілому, керівниками таборів проводяться роботи з приведення в належний протипожний стан підпорядкованих об'єктів. Для прикладу, завдяки спільно проведеній роботі обласною інспекцією пожежної та техногенної безпеки з органами влади, місцевого самоврядування та керівниками оздоровчих закладів, вдалось досягнути певних позитивних результатів у забезпеченні протипожежного захисту закладів відпочинку та оздоровлення дітей. Зокрема, проведено вогнезахист дерев'яних конструкцій та монтаж систем автоматичної пожежної сигналізаціїв наступних закладах: "Збруч" сел. Скала-Подільська Борщівського району, "Веселка"с. Колодіївка Підволочиського району, "Лісова пісня" м. Борщів, "Лісовий" с. Скоморохи Бучацького району.

Разом з тим, на сьогоднішній день практично в кожному закладі, який перевіряється виявляється ряд недоліків. У 2012 році за наслідками невиконання протипожежних вимог до адміністративної відповідальності було притягнуто 10 посадових осіб.

Актуальним є питання відпочинку дітей в закладах, які проводять купання в непристосованих водоймах при тому, що забороняється відкриття і функціонування оздоровчих закладів та пляжів загального користування без обстеження і очистки акваторій пляжів, без наявності розгорнутого відомчого сезонного рятувального поста, укомплектованого підготовленими матросами-рятувальниками і обладнаного необхідним рятувальним майном.

Невідповідність вимогам протипожежної та техногенної безпеки об'єктів, в яких функцінуватимуть оздоровчі табори може призвести не тільки до значних матеріальних збитків, але і людських жертв. Щоб наші діти зростали здорові, їм потрібно створити належні умови для відпочинку, і впершу чергу - безпечні.

Заступник начальника Управління Державної служби з надзвичайних ситуації у Тернопільській області
Борис Береза

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.