За несплату земельного податку можна позбутися земельної ділянки

29 Сер 2013 / 17:42 | Переглядів: 3073

земля поле

Роз'ясніть, які терміни сплати земельного податку, а також яку відповідальність передбачено у разі систематичної несплати цього платежу? (Г.Корнієнко, Тернопільський район)

Відповідають фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Фізичні особи - власники і землекористувачі сплачують земельний податок з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Це передбачено статтею 287 Податкового кодексу України.

Нарахування фізичним особам податку проводиться фахівцями територіального органу Міндоходів, які вручають платникам до 1 липня п. р. податкове повідомлення - рішення з вказівкою суми земельного податку.

Якщо громадянин не отримав повідомлення у зв'язку з тим, що не проживає за адресою володіння або користування земельною ділянкою або по якій-небудь іншій причині, йому необхідно самостійно звернутися до Центру обслуговування платників податків.

Нагадуємо, що останній день для сплати земельного податку фізичними особами-29 серпня.

У разі систематичної несплати земельного податку, земельна ділянка може бути вилучений без згоди землекористувача (ст. 141 Земельного кодексу України).

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.