Останній день сплати плати за землю – 30 травня

29 Тра 2013 / 15:33 | Переглядів: 2310

земля поле

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Сума податку, визначена у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Тобто, останній день сплати плати за землю за квітень поточного року - 30 травня 2013 року.

Юридичні особи-платники плати за землю самостійно щороку станом на 1 січня обчислюють суму податку. Податкову декларацію такі особи подають до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням земельної ділянки не пізніше 20 лютого. Річна сума податку у ній розбивається рівними частинами на 12 місяців.

Водночас, платник може обрати варіант подання звітної податкової декларації з плати за землю щомісяця. У такому разі декларація подається протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Порядок обчислення плати за землю регулюється положеннями ст. 286 Податкового кодексу України.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися, завітавши на сайт Міністерства доходів і зборів за адресою (minr.gov.ua)

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.