Взаємовідносини податківців і платників податків змінилися на краще

13 Лис 2012 / 18:40 | Переглядів: 1857

графік

Так вважають 47% респондентів, які взяли участь в опитуванні щодо системи оподаткування та діяльності органів державної податкової служби, проведеному Тернопільською об'єднаною ДПІ. Істотні зміни взаємовідносин податківців із платниками відчули 45% опитаних, а для 7% респондентів - залишилися без змін.

Відповідно до опитуваних листів, переважна більшість респондентів, а саме 46% добре оцінюють діяльність державної податкової служби. У 8% ставлення до діяльності податкових органів задовільне. Позитивно до діючої системи оподаткування в Україні ставляться більшість респондентів: з них 43% оцінюють її на „відмінно”, 50% - на „добре”, задовільною вважають 7%.

За збереження спрощеної системи оподаткування висловилися 91% опитаних. Важко було визначитись із позицією 7% респондентів, а 2% - висловились проти.

Найпопулярнішою практичною допомогою для учасників опитування є надання консультативної (юридичної) допомоги з податкових питань (34%). Консультативною допомогою щодо складання податкової звітності найчастіше користувалися 26%, дещо менше (23%) - проведення тематичних семінарів.

Загалом в опитуванні взяли участь 155 респондентів, з яких 34% становлять громадяни віком від 18 до 29 років, на другому місці вікова категорія від 40 до 49 років - 28%. Не є членами асоціації платників податків України 97 відсотків опитаних. З числа респондентів вищу освіту мають 61%. Характер зайнятості опитаних різний, проте більшість з них (42%) займаються підприємницькою діяльністю.

Результати опитування свідчать, що громадськість не байдуже ставиться до удосконалення податкової системи та податкової служби України. Податкові органи щороку проводять таке опитування. Після цього аналізуються результати дослідження та вживаються заходи для покращення роботи податківців щодо обслуговування платників податків.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.