Втілення нових сервісів та детінізація економіки забезпечили ріст надходжень до бюджетів

20 Лис 2012 / 10:41 | Переглядів: 1824

Гроші

Про це повідомив начальник Тернопільської об'єднаної ДПІ Петро Якимчук під час прес-конференції з представниками місцевих ЗМІ, що відбулась нещодавно. Він констатував, що результатом податкових нововведень, акценту на роз'яснювальній роботі є зростання добровільної сплати серед платників, а відтак і поступлень до бюджетів усіх рівнів. Так, цьогоріч зведений бюджет з початку року отримав на 203,1 млн. грн. більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року. Загалом платники податків Тернополя і Тернопільського району сплатили понад 883,1 млн. грн. платежів. Державна скарбниця отримала 462,4 млн. грн., а місцеві бюджети - 420,7 млн. грн., що відповідно на 142,7 млн. грн. та 60,4 млн. грн. більше, порівняно з відповідним минулорічним періодом.

„Найбільше до державного бюджету сплатили податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств. Так, протягом 10 місяців цього року надійшло майже 240,1 млн. грн. ПДВ, що на 52,9 млн. грн. більше, ніж минулоріч. Темп росту до минулого року складає 128,3 відсотки. Надходження з податку на прибуток порівняно з минулим роком зросли на 85,5 млн. грн. і складають понад 186 млн. грн., або 184,5 відсотків,” - констатував Петро Миколайович.

Значна частка надходжень до місцевої скарбниці - платежі з податку на доходи фізичних осіб. З початку року платники податків сплатили понад 324,4 млн. грн. цього платежу, що на 39,2 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року, або 113,8%. „Вважаю, що це є також результатом дієвих заходів щодо детінізації зарплати, співпраці з органами місцевого самоврядування. Адже збільшення надходжень з податку на доходи фізичних осіб надасть можливість втілювати соціальні програми регіону,” - наголосив очільник податкової.

Акцентував увагу представників ЗМІ Петро Миколайович і на тому, що завдяки ризико-орієтнованому підходу до перевірки суб'єктів господарювання, скорочено кількість планових документальних перевірок юридичних осіб, а результативність їх при цьому зросла. „В наше поле зору найперше попадають ті суб'єкти господарювання, що мають найбільшу кількість ризиків щодо сплати податків. Ми зайвий раз не турбуємо законослухняного платника, однак мінімізатори податкових зобов'язань повинні щоденно відчувати пильне око податківця,” - зазначив посадовець. З початку року проведено 74 планових документальних перевірки, що на 69 менше, ніж за відповідний період минулого року, а донарахування склали 47,6 млн. грн., а це 103,8% до минулого року.

Начальник податкової інспекції розповів мас-медійникам про вже діючі сервіси податкової служби такі, як „Дізнайся про свого бізнес-партнера”, „Перевірка свідоцтва платника єдиного податку”, „Пульс податкової”, отримання безкоштовно сертифіката ключа електронного цифрового підпису та інформував про сервісні новації, які чекають платників незабаром, зокрема, „Податковий асистент” та „Електронний кабінет платника податків”. Він також зазначив, що податкова служба відкрита діалогу і готова прийняти слушні пропозиції бізнесу та ініціювати внесення змін до Податкового кодексу. Адже триває збір ідей щодо вдосконалення системи оподаткування, які будуть систематизовані та відображені у програмі лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки.

На завершення Петро Миколайович відповів на запитання журналістів і подякував їм за увагу та сприяння в інформування тернополян про податкові новації.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.