У відділі з питань освіти Заліщицької районної державної адміністрації тернопільські інспектори виявили порушення

23 Кві 2013 / 07:08 | Переглядів: 3763

Гроші

Цілу низку серйозних порушень, що призвели до втрат більше 361 тис. грн, виявили фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області у ході планової ревізії фінансово-господарської діяльності відділу з питань освіти Заліщицької районної державної адміністрації.

Більше, ніж третина від загальної суми встановлених збитків, а це майже 128 тис. грн включно з зайвими відрахуваннями до державних цільових фондів, виникла внаслідок проведеного з порушенням чинних нормативних актів нарахування і виплати заробітної плати. Це, зокрема, завищення посадових окладів, неправильне нарахування відпускних, а також зарплати за час відряджень.

Понад 61 тис. грн - саме такою сумою вимірюється порушення, пов'язане з тим, що до районного бюджету не було перераховано кошти, операції з якими здійснені у попередні бюджетні періоди. Мова йде про кошти, що надійшли в рахунок погашення заборгованості Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з оплати лікарняних листків і про перерахунок переплаченої заробітної плати працівникам освітніх установ.

Значних збитків зазнав відділ з питань освіти через оплату комунальних послуг, які спожили сторонні юридичні особи. Втрати становлять майже 76 тис. грн.

Окрім того, одному з приватних підприємств було переплачено за послуги з теплопостачання більше 50 тис. грн.

Ще одне серйозне порушення, встановлене фінансовими інспекторами, пов'язане з завищенням вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, що спричинило втрати більше 39 тис. грн.

Інші виявлені порушення, що призвели до втрат, стосуються списання продуктів харчування на учнів, які фактично були відсутні в школі, недостачі продуктів харчування, зайвого списання пального і недоотримання коштів за надані в оренду приміщення.

За наслідками ревізії на 17 посадових осіб відділу з питань освіти Заліщицької райдержадміністрації складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Інформацію про виявлені фінансові порушення направлено в правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.