При виправленні помилок не забудьте про штрафні санкції

12 Кві 2013 / 06:44 | Переглядів: 1878

Гроші

У разі самостійного виправлення платником податку в податковій декларації з ПДВ за минулий податковий період помилок, які призвели до заниження податкових зобов'язань, такий платник податку повинен виправити такі помилки шляхом подання уточнюючого розрахунку.

Так в рядку 26 графи 6 такого уточнюючого розрахунку необхідно зазначити суму штрафу, нараховану на суму занижених податкових зобов'язань. При цьому якщо сума штрафу менше 50 копійок, то за загальновстановленими правилами така сума заокруглюється до нуля і рядок 26 графи 6 уточнюючого розрахунку не заповнюється. Якщо ж сума штрафу становить 50 копійок і більше, а саме починаючи з 50 копійок до 99 копійок, то така сума заокруглюється до 1 гривні і підлягає відображенню в рядку 26 графи 6 уточнюючого розрахунку.

Детальніші роз'яснення з даного питання ви можете отримати, завітавши на веб-портал ДПС України (sts.gov.ua) та суб-сайті ДПС у Тернопільській області (tr.sts. gov.ua), або за телефоном: 15-07.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю
Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.