Тернопільським платникам повернули понад 17 млн. грн. ПДВ

16 Тра 2013 / 13:48 | Переглядів: 1617

Гроші

Питання своєчасності відшкодування податку на додану вартість на сьогодні вже не піддається критиці з боку платників податків, оскільки тепер тут не місце зловживанням. Про це повідомила перший заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Світлана Гудима. „Так, протягом січня-квітня цього року платниками податків заявлено до відшкодування на рахунок майже 17,4 млн. грн., з них у квітні - 6,5 млн. грн.,” - зазначила вона. На розрахункові рахунки платників, із врахуванням попередніх періодів, відшкодовано з бюджету майже 27,8 млн. грн., з них у квітня - 6,8 млн. грн.

Можливістю повернути податок на додану вартість в автоматичному режимі скористалися лише два суб'єкти господарювання. Їм відшкодовано 1,3 млн. грн. податку на додану вартість, з яких 644,7 тис. грн. у квітні. „Сервісом автоматичного відшкодування ПДВ користуються лише підприємства реального сектору економіки, які відповідають усім визначеним у Податкового кодексу критеріям. Їх бездоганна з точки зору сплати податків ділова репутація та соціальні гарантії для працівників - обов'язкові умови господарської діяльності,” - зазначила Світлана Федорівна. За її словами, основна причина, яка стоїть на заваді автомат-ПДВ для тернопільських платників, - критерій щодо дотримання розміру заробітної плати найманим працівникам. Передбачено, що середня заробітна плата повинна перевищувати мінімальну не менше, ніж у два з половиною рази у кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів (кварталів).

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.