Повернуто понад 2 мільйони гривень автомат-ПДВ

12 Чер 2013 / 10:20 | Переглядів: 1728

Гроші

Саме таку суму податку на додану вартість відшкодовано двом тернопільським підприємствам в автоматичному режимі протягом січня-травня цього року. З них автомат-ПДВ, відшкодоване у травні, складає 702,8 тис. грн. Про це повідомила перший заступник начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Світлана Гудима

Загалом, з початку року суб'єкти господарювання, що перебувають на обліку в Тернопільській об'єднаній ДПІ, заявили до відшкодування їм на розрахункові рахунки трохи більше 22,9 мільйонів гривень, з яких у травні - 5,6 млн. грн. З врахуванням попередніх періодів, платникам повернуто 32,4 млн. грн. Минулого місяця суб'єктам господарювання відшкодовано 4,6 млн. грн., а це більше 82 відсотків до заявленої суми ПДВ.

Перший заступник очільника податкової наголошує, що кількість суб'єктів господарювання, які могли б отримувати автомат-ПДВ була б більшою. Для цього їм необхідно виконати критерій, який передбачає, що середня заробітна плата працівників повинна не менш, ніж у два з половиною рази перевищувати мінімальний встановлений законодавством рівень у кожному з останніх чотирьох звітних періодів.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.