Зареєструватися платником податків стане простіше

24 Тра 2013 / 13:36 | Переглядів: 2452

податкова будівля

Спрощення процедур реєстрації та обліку платників податку на додану вартість та єдиного податку дозволить полегшити умови ведення бізнесу в Україні. Про це йдеться у відповідному законопроекті, розробленому фахівцями Міністерства доходів і зборів. Даний документ був підтриманий на засіданні Кабінету Міністрів України.

У проекті закону, зокрема, передбачається відмова від практики видачі платникам податків свідоцтва про реєстрацію та заміна його на виписку з відповідних реєстрів. Відразу після реєстрації дані про платника податків будуть оприлюднені на офіційному веб-порталі Міністерства. Документ також передбачає звільнення платників податків від обов'язку повідомляти контролюючі органи про зміни у своїх даних, якщо такі зміни внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Крім того, скоротиться строк повідомлення банками про відкриття рахунків платників податків, а також повідомлення органами Міндоходів про взяття таких рахунків на облік з трьох днів до одного.

На думку розробників, законопроект передбачає низку процедур, які дозволяють підприємцям отримати відкритий і, найголовніше, безкоштовний доступ до державних реєстрів. Це черговий крок на шляху спрощення адміністрування податків і зборів, насамперед, для представників малого та середнього бізнесу.

Варто мати на увазі, що проект Закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків” розроблено Міністерством доходів і зборів України на виконання Національного плану дій на 2013 рік, а також Плану заходів щодо підвищення показників України у рейтингу Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації Doing Business.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.