ПДВ з бюджету можна відшкодовувати векселями

14 Сер 2013 / 15:32 | Переглядів: 2180

Гроші

Починаючи з 7 серпня 2013р. платники податку на додану вартість, які декларують бюджетне відшкодування, мають можливість відшкодовувати даний платіж шляхом оформлення фінансових казначейських векселів відповідно до новоприйнятих законів. Проте платники ПДВ можуть самостійно визначати, у якій формі вони отримуватимуть бюджетне відшкодування - коштами на особовий рахунок чи векселями. Варто зауважити, що автоматичне бюджетне відшкодування здійснюватиметься тільки грошовими коштами. Бюджетне відшкодування ПДВ із використанням векселя проводиться лише для платників податків, що не отримали право на автоматичне бюджетне відшкодування. Видача фінансового казначейського векселя прирівнюється до видачі суми бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунку на рахунок платника податків.

Платникам надано можливість отримати в рахунок бюджетного відшкодування ПДВ фінансові казначейські векселі тільки до 1 січня 2014 року. Варто зазначити, що строк обігу векселів триватиме до 5 років з дохідністю 5% річних. Виплата доходу за векселями відбуватиметься у момент пред'явлення векселів до сплати органу Держказначейства. Сума ПДВ, що підлягає відшкодуванню з бюджету буде поділена на рівні частини, на кожну з яких оформляється окремий вексель зі строком платежу в один, два, три, чотири і п'ять років.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.