Подання звітності в електронному вигляді: деталі

05 Сер 2013 / 16:07 | Переглядів: 2332

інтернет трафік

Після того, як платник надіслав звітність засобами телекомунікаційного зв'язку до органу Міндоходів України, він отримує першу та другу квитанції.

Перша квитанція підтверджує передачу податкових документів в електронному вигляді до Міндоходів. Ця квитанція надсилається на електронну адресу платника, з якої було отримано податкову звітність. Якщо платник не отримав першу квитанцію, то податковий документ вважається неодержаним.

Друга квитанція підтверджує прийняття податкових документів платника до бази даних Міндоходів. У квитанції мають міститися:

  • реквізити прийнятого податкового документа в електронній формі,
  • відповідність податкового документа в електронній формі затвердженому формату (стандарту) електронного документа,
  • результати перевірки електронних цифрових підписів (далі - ЕЦП),
  • інформація про платника податків,
  • дата та час приймання,
  • реєстраційний номер,
  • податковий період, за який подається податкова звітність,
  • дані про відправника квитанції.

На цю квитанцію накладається електронний цифровий підпис органу Міндоходів, здійснюється її шифрування та надсилання платнику засобами телекомунікаційного зв'язку.

Обидві квитанції складаються у двох примірниках. Другі примірники першої та другої квитанцій в електронному вигляді зберігаються в органі Міндоходів.

Нагадаємо, якщо податковий документ в електронному вигляді надійшов до органу Міндоходів до 16 години, то протягом двох годин з моменту прийняття (неприйняття) платнику надсилається друга квитанція. У разі, якщо звітність надійшла до органу Міндоходів після 16 години, то друга квитанція надсилається платнику протягом перших двох годин наступного робочого дня.

Відповідна норма визначена р. ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.08 №23.

За матеріалами телефонного сеансу "гаряча" лінія
начальника управління ІТ та обліку платників
Тернопільської об'єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області
Ірини Вятчанінової

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.