Отримавши у спадщину будинок, чи потрібно сплачувати податок?

28 Тра 2014 / 17:03 | Переглядів: 2533

будинок сільський з цегли

В першу чергу, варто зазначити, що особами, відповідальними за сплату податку з доходів фізичних осіб до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину. Також на них покладено обов'язок включити вартість спадщини до складу загального річного доходу та відобразити її у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Нагадаємо, що при отримані спадщини спадкоємцями, які є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення (її батьки та батьки її чоловіка або дружини, її чоловік або дружина, діти як такої фізичної особи, так і її чоловіка або дружини, у тому числі усиновлені ними діти), об'єкти спадщини оподатковуються за нульовою ставкою податку до будь-якого об'єкта спадщини. При отриманні спадщини будь-яким спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, - за ставкою 5% до будь-якого об'єкта спадщини. Якщо будь-який спадкоємець одержав спадщину від спадкодавця-нерезидента - за ставкою 15%.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.