Отримання спадщини: подання декларації

02 Гру 2014 / 17:09 | Переглядів: 2130

Декларація

Чи потрібно подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи, якщо фізичною особою під час оформлення свідоцтва про право на спадщину сплачено податок на доходи фізичних осіб? (запитували під час семінару)

Оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним спадщини, регламентовано ст. 174 Податкового кодексу, згідно з п. 174.3 якої особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.

Дохід спадкоємців у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, зазначається в річній податковій декларації, крім спадкоємців-нерезидентів, які зобов'язані сплатити податок до нотаріального оформлення об'єктів спадщини, та спадкоємців, які отримали у спадщину об'єкти, що оподатковуються за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб, а також іншими спадкоємцями-резидентами, які сплатили податок до нотаріального оформлення об'єктів спадщини.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.