Отримали спадок – задекларуйте його

03 Лют 2014 / 16:54 | Переглядів: 2449

нерухомість будинок ключі будівництво

Спадщина та подарунки, відповідно до положень Податкового кодексу, оподатковуються за нульовою ставкою, якщо вони отримані від члена сім'ї першого ступеня споріднення (чоловік, дружина, батьки та діти) або ж отримані інвалідом І групи чи особою, яка має статус дитини - сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, чи дитиною - інвалідом. В іншому випадку ставка податку становить 5%.

Якщо ж спадщину чи подарунок отримує спадкоємець від спадкодавця-нерезидента або спадкоємець-нерезидент від спадкодавця-резидента, ставка податку буде становити 15 або 17%. Громадяни, які отримали спадщину чи подарунок, зобов'язані задекларувати такі доходи до 1 травня та до 1 серпня сплатити з таких доходів відповідну суму податку.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Тернопільської ОДПВ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.