Надання довідки про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки

30 Гру 2015 / 04:04 | Переглядів: 4230

земельна ділянка земля замір

Чи потрібно щороку при поданні податкової декларації із земельного податку надавати до відповідного податкового органу довідку про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки та чи можна надати копію такої довідки? (запитували у телефонному режимі)

Податковим кодексом України (ПКУ) не передбачено обов'язковості щорічного надання платником земельного податку довідки про розмір нормативної грошової оцінки його земельної ділянки. Така довідка відповідно до ст. 286 ПКУ в обов'язковому порядку надається лише в окремих випадках: при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника земельного податку), а надалі - у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки.

При цьому Податковим кодексом не обумовлено надання разом із податковою звітністю із земельного податку оригіналу чи копії довідки (витягу) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Отже, щороку при поданні податкової декларації із земельного податку не потрібно надавати до відповідного податкового органу довідку (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а подавати оригінал чи копію такої довідки (у визначених законодавством випадках) - вирішує платник.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.