Коли підприємець має паво на податкову знижку?

11 Лют 2014 / 09:26 | Переглядів: 2859

підприємець

Якщо громадянин отримує доходи лише від підприємницької діяльності, то право на податкову знижку у нього відсутнє. Тільки за наявності доходів у вигляді заробітної плати, він матимете право на податкову знижку.

Підпунктом 166.4.2 п. 166.4.2 ст. 166 Податкового кодексу України передбачено, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 цього Кодексу, тобто на суму єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на суму податкової соціальної пільги за її наявності тощо.

Варто нагадати, що заробітна плата - основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв'язку з відносинами трудового найму відповідно до законодавства.

Як повідомив начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, у січні цього року вже 278 громадян області подали декларації з метою реалізації права на податкову знижку (отримання податкової знижки за оплату навчання, за іпотечним кредитуванням, за договорами довгострокового страхування життя, по витратах на оплату державних послуг по усиновленню дитини).

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.