«Електронний ключ» до податкової звітності

05 Жов 2016 / 17:21 | Переглядів: 1933

електронний ключ

У Тернопільській ОДПІ інформували, що електронний цифровий підпис дає можливість платникам податків оптимізувати процедуру декларування, швидко та без перешкод звітувати доподаткових, митних органів, не витрачаючи свій час, замовляючи довідки тощо.

Тож, серед основних переваг подання звітності в електронному вигляді варто виділити економію робочого часу та кошти на придбання бланків, оперативне відстеження змін доформ звітності.

Необхідними умовами для платника податків, який виявив бажання подавати податкову звітність в електронному вигляді є наявність:

- комп'ютера з оперативною системою Windows із доступом до мережі інтернет;

- спеціального програмного забезпечення для формування, підписання та подання податкової звітності до органів ДФС;

- чинних посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису посадових осіб, якіпідписують звітність. Вони слугують аналогом власноручного підпису в електронному вигляді, якийзабезпечує цілісність документів, конфіденційність, достовірність даних та ідентифікацію особи, яка відправила документ.

Щоб розпочати подання податкової звітності в електронній формі платнику податків необхідно укласти Договір "Про визнання електронних документів" з податковою інспекцію. Такий договір укладається в електронному вигляді за допомогою обраного платником програмного забезпечення (онлайн-сервісу) для підписання та подання електронної звітності.

Детальніші консультації з даного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, 43-46-44, 23-53-61.

Відділ організації роботи тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.