Держфінінспекція в області у І кварталі 2013 року виявила втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 5,9 млн грн.

17 Кві 2013 / 17:27 | Переглядів: 2515

Гроші

У Держфінінспекції в Тернопільській області підбили підсумки роботи у І кварталі цього року. Зокрема, за три місяці проведено 58 ревізій на об'єктах контролю усіх форм власності. Фінансові порушення встановлені у 93 відсотках перевірених об'єктів контролю.

Проведеними контрольними заходами виявлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 5,9 млн. грн.

Результативність однієї планової ревізії становить 114 тис. грн. Сума виявлених порушень, що призвели до втрат, на одного інспектора становить понад 59 тис. грн.

Треба зазначити, що основне завдання Держфінінспекції - не тільки виявити фінансові порушення, а й усунути його, тобто відшкодувати збитки, повернути кошти у державний та місцеві бюджети, повернути підприємствам та установам. Так от: за три місяці цього року інспекторами відшкодовано 6,5 млн грн втрат. У процентному відношенні рівень відшкодування порушень, що призвели до втрат, становить 108 відсотків. Це в півтора рази більше від показника відповідного періоду минулого року.

На жаль, не всі керівники перевірених інспекторами об'єктів займають державницьку позицію і відшкодовують допущені втрати.

Що робиться в такому випадку для повного відшкодування виявлених збитків? Протягом кварталу до судів направлено 22 позовні заяви про стягнення на користь державного та місцевих бюджетів 1 мільйон 300 тис. грн.

За наслідками ревізій згідно з вимогами Бюджетного кодексу України у 78 випадках застосовано фінансові санкції. Зокрема, на 4 об'єктах контролю призупинено бюджетні асигнування, у 28 - зупинено операції з бюджетними коштами, 6 розпорядникам зменшено бюджетні асигнування.

У звітному кварталі за допущені зловживання фінансовими та матеріальними ресурсами складено 293 протоколи про адміністративні правопорушення. На розгляд судів направлено 26 протоколів про адміністративні правопорушення бюджетного законодавства. За порушення законодавства про здійснення державних закупівель складено та направлено до судів 27 протоколів.

За наслідками ревізій керівниками об'єктів контролю звільнено 9 осіб, з вини яких допущені фінансові порушення.

Дуже важливим аспектом діяльності Держфінінспекції в області є співпраця з правоохоронними органами. Так, на розгляд правоохоронних органів передано 27 ревізійних матеріалів. Усього за переданими матеріалами ревізій правоохоронними органами порушено 50 досудових розслідувань (до речі, у І кварталі минулого року - 40 кримінальних справ).

Ще 23 досудових розслідування порушено за результатами участі працівників обласної держфінінспекції як спеціалістів у перевірках, які проводилися правоохоронними органами.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.