Безоплатна роздача акційних товарів: що з ПДФО та військовим збором?

11 Лис 2016 / 07:06 | Переглядів: 1542

благодійність волонтерство допомога канадська молодь

Чи буде при рекламній акції оподатковуватись безоплатно розданий товар залежить від двох умов: чи відомий одержувач акційного товару та яка вартість такого товару.

Відповідно до вимог Податкового кодексу (ПК) вартість безоплатно отриманого товару прирівнюється до доходу у вигляді додаткового блага, індивідуально наданого платникові податку.

Проте, на практиці при акційній розпродажі персоніфікувати отримувачів цих товарів неможливо. А значить, об'єкт обкладення ПДФО та військовим збором відсутній.

Якщо ж персоніфікація отримувача можлива, тоді безоплатно отримані товари доведеться оподаткувати. Але, при цьому, слід взяти до уваги норму статті 165.1.39 ПК, що не включається до оподаткованого доходу вартість подарунків, яка не перевищує 50% однієї мінімальної заробітної плати (у 2016 році - 689 грн).

Отже, якщо вартість безоплатно врученого товару не перевищує 689 грн, тооб'єктдляутримання ПДФО не виникає, навіть якщо одержувача подарунка персоніфіковано.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.