В Тернопільській області здійснюється контроль за формуванням запасу продовольчого зерна

17 Кві 2014 / 11:07 | Переглядів: 2442

зерно123

З метою забезпечення населення області продовольчим зерном фахівці Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області здійснюють контроль за його формуванням. Станом на 14 квітня 2014 року сформований запас продовольчого зерна становить 36 тис. тонн: пшениці - 34,2 тис. тонн та жита - 1,8 тис. тонн, що становить 100% від потреби. Формування відбувається шляхом укладання партнерських угод з власниками зерна на безоплатній основі.

Фахівцями відділу контролю якості сільськогосподарської продукції та декларування Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області, з метою контролю за якістю наявних ресурсів сільськогосподарської продукції, проводиться контроль наявних обсягів зерна та цукру. Станом на 01.04.2014 рік задекларовано зерна 461,3 тис. тонн у тому числі продовольчого 110,5 тис.тонн. З них пшениці - 102,6 тис.тонн, жита - 0,4 тис.тонн, ячменю - 26,3 тис.тонн, вівса - 2,5 тис.тонн, кукурудзи - 315,5 тис.тонн, зернобобових - 1,7 тис.тонн, гречки - 8,7 тис.тонн, зерносуміші - 0,5 тис.тонн, сортове та гібридного насіння - 3,1 тис.тонн. Зазначимо, що прозвітували всі зареєстровані декларанти зерна, це 426 суб'єктів. Цукру задекларовано 55,2 тис. тонн у тому числі того, що зберігається на складах: суб'єктів господарювання, що виробляють цукор - 41,4 тис. тонн, інших суб'єктів господарювання 13,8 тис. тонн. Кількість зареєстрованих декларантів становить 109.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.