Тернопіль відзначив першу річницю створення Митрополії

27 Гру 2012 / 12:00 | 1 коментар | Переглядів: 2902

інтронізація

22 грудня минув рік з часу створення Тернопільсько-Зборівської митрополії Української Греко-Католицької Церкви. 22 грудня 2011 року під час архиєрейської літургії в катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя її проголосив предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), який інтронізував в митрополичий сан владику Василія (Семенюка).

У день Святої Анни - матері Богородиці, яке є храмовим празником для прихожан Катедрального собору УГКЦ в Тернополі, відбулася божественна літургія, яку відслужив митрополит Василій (Семенюк). На ній побував заступник міського голови Леонід Бицюра, який після завершення богослужіння від імені міського голови Сергія Надала привітав владику з річницею його інтронізації у сан митрополита та з храмовим празником Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

"Створення Тернопільсько-Зборівської митрополії було важливою подією для Тернополя і краю, яка дала поштовх духовному піднесенню у нашому місті та краї. Дякуємо Вам за невтомну душпастирську працю, служіння Богові та Україні, благословення нашої громади, молитву за тернополян. Бажаємо Вам міцного здоров'я і Божої ласки на ще довгі і довгі роки.

У Вашій духовній особі вітаємо також усіх прихожан Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці і вірних УГКЦ з храмовим празником. Нехай він надихає тернополян на добрі справи для нашого міста, громади та України. А Вам додає наснаги для митрополичої діяльності", - зазначив Леонід Бицюра.

Владика Василій (Семенюк) подякував міській владі і громаді Тернополя за привітання і співпрацю в духовному оздоровленні нашого суспільства: "Митрополія існує для того, щоб у спільноті ми помножували свою духовну силу. Дякую Тернопільській міськраді, яка сприяє задоволенню духовних потреб християн, оберігає наші святині та церковні ідеали від негативних впливів і дбає про духовний стан громади".

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.