Новини медицини

17 Кві 2013 / 17:52 | Переглядів: 2952

Здоров'я

Спеції проти жирної їжі

Учені Державного університету Пенна опублікували докази того, що куркума та кориця захищають організм від впливу жирної їжі. Харчування із великим вмістом жирів і смажених продуктів підвищує рівень окисленого "поганого холестерину" і тригліцеридів у крові. Якщо вживати куркуму та корицю перед споживанням жирної їжі, то знижується рівень тригліцеридів на 30%, а це попередження хвороб серця та цукрового діабету. Окрім того, в учасників експерименту, які отримували спеції, рівень інсуліну знижувався на 21%.

Для проведення дослідження вчені додавали 14 грамів суміші куркуми і кориці в порцію високої жирності, що містить 1200 калорій, і порівнювали результати з контрольною групою, яка не отримувала суміш спецій.

Автори дослідження зробили висновок, що спеції покращують два суттєвих метаболічних показника, пов'язаних з ризиком розвитку цукрового діабету та серцевосудинних захворювань.

Покращенню інтелекту сприяє ранкова зарядка

Фахівці з Данії радять батькам стежити за тим, щоб їхні діти регулярно виконували зарядку вранці. Як виявилося, ранкова фізична активність впливає на розумові здібності дитини, зокрема на її успішність у школі.

Життєві цілі бережуть серце від інсульту

Дослідники Мічиганського університету з'ясували, що наявність мети в житті знижує ймовірність виникнення інсульту. Під час 5-річного дослідження вони спостерігали за 7 тисячами добровольців старших 50 років. Усі учасники регулярно проходили психологічні тести. Виявилося, що ймовірність інсульту була на 73% нижча у людей, які були цілеспрямованими оптимістами. Позитивний настрій, особливо в похилому віці, знижує рівень гормону стресу - кортизолу, який у свою чергу є значимим чинником ризику інсульту.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.