Власник квартири – неповнолітній: хто платить податок на нерухомість

27 Чер 2013 / 17:04 | Переглядів: 2904

Гроші

Власником нерухомого майна є неповнолітня дитина, якій 15 років. Хто буде платником податку на нерухоме майно, адже власних доходів вона не має? (із телефонного сеансу „гаряча” лінія)

Відповідають фахівці відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ.

Згідно із ст.6 Сімейного кодексу України від 10 січня 2002 року № 2947-III правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття. Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років.

Відповідно до статті 99 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755 із змінами та доповненнями грошові зобов'язання неповнолітніх осіб виконуються їх батьками, усиновителями, опікунами (піклувальниками) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Слід зауважити, що батьки чи усиновителі неповнолітніх і неповнолітні у разі невиконання грошових зобов'язань неповнолітніх несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов'язань та/або податкового боргу.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.