Декларація за нововведені об’єкти нерухомості– протягом місяця

27 Чер 2013 / 14:03 | Переглядів: 2454

Телефон

Наша фірма у червні придбала в новозбудованому житловому будинку квартиру, яку поставили на баланс. Планується, що там будуть тимчасово поселятись наші постачальники, які приїжджають з інших регіонів. Чи будемо ми платниками податку на нерухоме майно, якщо так, то коли подавати декларацію? (із семінару)

Відповідають фахівці відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ.

Згідно із статтею 265 Податкового кодексу України об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно є житлова нерухомість. А платниками податку є фізичні та юридичні особи, які є власниками таких об'єктів нерухомості. Передбачено, що юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають органу Міндоходів за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію за встановленою формою. В ній річна сума податку розбивається рівними частками поквартально.

Що стосується новоствореного чи нововведеного об'єкта житлової нерухомості, то в такому випадку декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт. Варто також тами на увазі, що не є об'єктом оподаткування:

- об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад (їх спільній власності);

- об'єкти житлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, визначені законом;

- будівлі дитячих будинків сімейного типу;

- садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкта на одного платника податку;

- об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю;

- гуртожитки.

Оскільки придбана квартира не відноситься до зазначених об'єктів нерухомості, ваше підприємство буде платником податку на нерухоме майно.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.