Відміна свідоцтва платника ПДВ: наслідки у практиці

29 Січ 2014 / 13:33 | Переглядів: 2719

податкова будівля

Оновлені з 1 січня 2014 року окремі норми Податкового кодексу значно спростили умови та процес реєстрації платників ПДВ. Відтепер, у зв'язку з відміною такого документу, як свідоцтво про реєстрацію особи платником ПДВ, факт такої реєстрації підтверджується наявністю інформації на офіційному веб-сайті Міндоходів, яка оновлюється щоденно. Разом з тим, суб'єктам господарювання надана можливість підтвердити свій статус в якості платника ПДВ шляхом отримання витягів із реєстру платників ПДВ. Оскільки отримання витягів з реєстру не є обов'язковим для платників ПДВ, наразі обмінювати Свідоцтва на Витяги з реєстру платників ПДВ не потрібно, діючі свідоцтва можуть застосовуватись платниками як витяги із реєстру платників ПДВ до отримання витягу із такого реєстру, а також виникнення змін у даних про платників ПДВ.

Відсутність чи зазначення платниками номера Свідоцтва у податковій звітності з ПДВ чи у податкових накладних, інших документів, складених після 1-го січня 2014 року, форми яких передбачають зазначення номера Свідоцтва, не є порушенням порядку їх заповнення, та не є підставою для визнання звітності, податкових накладних та інших документів недійсними.

Якщо законодавчими нормами передбачено пред'явлення чи надання Свідоцтва чи його завірених копій, до внесення відповідних змін платником пред'являється витяг з реєстру платників ПДВ, або Свідоцтво.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.