ПДВ та друковані видання в електронному вигляді

24 Січ 2014 / 15:25 | Переглядів: 3179

Газети

Постачання електронних версій друкованих засобів масової інформації не підпадають під дію пільги з пп. 197.1.25 п. 197.1 ст. 197 Податкового кодексу України, а саме до операції з постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок (крім видань еротичного характеру), учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників вітчизняного виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови, доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України.

Електронна версія періодичного видання, в тому числі і та, яка повністю ідентична паперовій версії, не вважається друкованим засобом масової інформації і є окремим електронним засобом масової інформації. Тому операції з його розповсюдження фактично є інформаційною послугою та підлягають оподаткуванню у загальновстановленому порядку за ставкою 20 %.

Детальніше про це йдеться у листі Міністерства доходів і зборів України від 07.10.2013 р. №12633/6/99-99-19-04-02-15 „Щодо звільнення від ПДВ постачання електронної версії ЗМІ”.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Тернопільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.