Видавнича пільга з ПДВ: від підготовки до розповсюдження

21 Бер 2015 / 15:58 | Переглядів: 2151

Книговидав

З 4 березня 2015 року набув чинності Закон України від 13.02.2015 р. №206-VIII „Про зміни до Податкового кодексу України щодо підготовлення, виготовлення, розповсюдження книжок та періодичних видань друкованих засобів масової інформації вітчизняного виробництва”.

Нагадаємо, що роботи та послуги у видавничій діяльності звільнялися від оподаткування ПДВ на підставі п.5 і 6 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України (далі - ПКУ). Діяла зазначена пільга до 1 січня 2015 року.

Так, починаючи з 1 січня 2015 року від оподаткування ПДВ звільнено тільки операції з постачання (передплати) і доставки територією України періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книг (крім еротичного характеру), а також учнівських зошитів, підручників, словників українського виробництва.

Саме нова редакція пп.197.1.25 ПКУ передбачила звільнення на всіх етапах виробництва вітчизняної книжкової продукції. При виробництві книг, учнівських зошитів, підручників, словників звільняються від ПДВ такі операції, зокрема, як:

- підготовка (літературне, наукове і технічне редагування, коригування, дизайн і верстка);

- виготовлення (друк на папері або електронному носії);

- розповсюдження на митній території України.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.