У Тернополі побували фахівці Світового банку

18 Гру 2015 / 12:25 | Переглядів: 1697

ь-043-842-9ь7427и25025

Група фахівців Світового банку перебували у Тернополі з 15 до 17 грудня у рамках проекту "Україна - трансформаційне підвищення енергетичної ефективності у містах", який підтримується Ініціативою трансформаційного підвищення енергетичної ефективності в містах (СЕЕТІ) Програми допомоги в управлінні енергетичним сектором. Групу фахівців банку очолив старший спеціаліст з питань енергетики пан Фенг Лю та консультанти компаній KommunalCredit з Австрії та EcoSys з України.

Старший спеціаліст з питань енергетики пан Фенг Лю розповів, що основна мета візиту - це продовження подальшої співпраці, обговорення основних принципів роботи та способів реалізації проекту з надання технічної допомоги Тернополю у створенні та введенні в дію енергетичної муніципальної компанії.

"Ми ще раз підтверджуємо наміри керівництва міста щодо проведення енергетичної модернізації Тернополя і вже наступного року у наших планах започаткувати роботу в місті комунальної енергосервісної компанії ECKO, - розповідає заступник міського голови Владислав Стемковський. - Наразі ми розуміємо, що споживаємо енергії набагато більше, ніж потрібно, проте для термодернізації усіх будівель міста необхідні значні кошти та ресурси. Як показав енергоаудит, який було проведено за методикою TRACE*, у першу чергу нам потрібно модернізовувати будівлі соціальної сфери".

Довідка.

*Інструмент для швидкої оцінки енергетики міста (TRACE) надає для міст швидкий і простий спосіб оцінки їх енергоефективності, а також визначає пріоритет ключових секторів для майбутньої модернізації. У тому числі за такими секторами: будівлі, водопостачання та водовідведення, вуличне освітлення, тверді побутові відходи та теплопостачання.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.