У Тернополі контролери штрафуватимуть пасажирів без квитків безпосередньо на місці

13 Січ 2019 / 01:23 | Переглядів: 45787

Коннтролери у громтранспорті

З січня 2019 року працівники служби контролю оплати (реєстрації) проїзду у громадському транспорті Тернополя при виявленні пасажира без квитка мають право накладати на них адміністративні штрафи безпосередньо на місці здійснення правопорушення. Про це повідомляє офіційний сайт Тернопільської міськї ради - https://rada.te.ua

Відповідне рішення було прийняте на черговому засіданні виконавчого комітету з метою підвищення якості та ефективності надання послуг з перевезень пасажирів у міському громадському транспорті та забезпечення здійснення належного контролю за оплатою проїзду.

Як пояснює начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігор Мединський, згідно із ст. 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення, контролери від імені виконавчого комітету Тернопільської міської ради уповноважені виписувати штраф у двадцятикратному розмірі від вартості проїзду усімпасажирам громадського транспорту, у яких відсутній разовий документ на правопроїзду (квиток), роздрукований з валідатора. Зокрема, розмір штрафу за безквитковий проїзд у тролейбусі становить 120 грн., у маршрутках - 140 грн. відповідно.

Нагадаємо, з 20 грудня у громадському транспорті Тернополя відновлено дворівневу систему оплати за проїзд:

- при розрахунку "Карткою тернополянина" або проїзним електронним квитком вартість проїзду у тролейбусах становить 5 грн., а при розрахунку готівкою або банківською карткою - 6 грн.

- при розрахунку "Карткою тернополянина" або проїзним квитком вартість проїзду у маршрутках становить 6 грн., 7 грн. - при розрахунку готівкою або банківською карткою, що є однією із найвищих серед обласних центрів України.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.