Суми утримання аліментів у формі №1ДФ

11 Тра 2018 / 15:29 | Переглядів: 1159

аліменти

Фахівці Тернопільської ОДПІ зазначили, щоІнструкцією з організації примусового виконання рішеньвизначено окремі питання організації виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), що підлягають примусовому виконанню.

Так, відповідно доп. 1 розд. XVI Інструкціївиконавець розпочинає примусове виконання рішення про стягнення аліментів на підставі виконавчого документа, зазначеного уст. 3 Закону № 1404, за заявою стягувача про примусове виконання рішення. У заяві, зокрема, зазначаються:

відомості про спосіб перерахування стягнутих аліментних сум,

реквізити рахунку, відкритого у банку або в іншій фінансовій установі, для отримання аліментних сум (за наявності).

Стягнуті аліментні суми перераховуються виконавцем на зазначений стягувачем в письмовій заяві рахунок у банку або іншій фінансовій установі чи надсилаються на адресу стягувача поштовим переказом, що здійснюється за рахунок коштів виконавчого провадження.

Відповідно доДовідника ознак доходів, аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін відображаються уподатковому розрахунку за ф. №1ДФпід ознакою доходу "140".

Таким чином,суми утриманих підприємством аліментів з фактичного заробітку (доходу) працівника на підставі постанови виконавця, які перераховані на рахунок виконавчої служби для подальшої їх виплати стягувачу, відображаються в податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу "140" із зазначенням реєстраційного номера облікової картки стягувача.

Докладніші консультації - у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.