Тернопільські інспектори у відділі освіти Підволочиської райдержадміністрації виявили 231 тис. грн фінансових втрат

14 Січ 2013 / 08:02 | 1 коментар | Переглядів: 2316

Гроші

Під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Підволочиської районної державної адміністрації фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області виявили фінансові порушення, що призвели до втрат майже 231 тис. грн.

Найбільш суттєве і, на жаль, вже традиційне порушення фінансової дисципліни, яке виявляється практично на кожному об'єкті контролю, пов'язане з незаконним нарахуванням та виплатою заробітної плати. У даному випадку воно призвело до втрат (включно з зайвими нарахуваннями до державних цільових фондів) більше 98 тис. грн. Якщо конкретніше, то інспектори зафіксували неправомірне завищення посадових окладів, надбавок за вислугу років та доплат за сумісництво, необґрунтовану (всупереч нормативним документам) доплату за перевірку зошитів, а також незаконне використання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати непрацездатності і зайві перерахування в пенсійний фонд.

Окрім того, районному бюджету не були перераховані більше 32 тис. грн утриманої зайво нарахованої заробітної плати і коштів Фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності за попередній бюджетний період.

Не менш традиційними вже стали і порушення, які стосуються оплати комунальних послуг і які спричинили втрати на суму понад 40 тис. грн. Мова йде про оплату відділом освіти енергоносіїв, спожитих сторонніми юридичними особами, про зайво сплачені кошти за спожите тепло, а також про покриття видатків спеціального фонду за рахунок загального.

Вагомих збитків було завдано відділу освіти через завищення вартості ремонтно-будівельних робіт, що сягнуло більше 35 тис. грн.

Фахівці Держфінінспекції в області виявили на об'єкті контролю ряд інших фінансових порушень. Це, зокрема, недоотримання більше 18 тис. грн грошових надходжень за надання платних послуг, списання більше 4 тис. грн за харчування дітей 1-4 класів, які фактично були відсутні у школі і, нарешті, недостача майже 2 тис. грн товарно-матеріальних цінностей.

За наслідками проведеної ревізії на відповідальних осіб складено 20 протоколів про адміністративні порушення.

Про наслідки ревізії поінформовано прокуратуру Тернопільської області.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.