Тернопільські фінінспектори виявили порушення у Державному підприємстві «Санаторій «Збруч»

29 Сер 2013 / 17:00 | Переглядів: 2097

аудит

Фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Тернопільській області - Чортківської міжрайонної держфінінспекції - виявили порушень, що призвели до втрат на суму більше 100 тис. гривень під час ревізії Державного підприємства "Санаторій "Збруч".

Інспектори виявили, що підприємство проводило реалізацію путівок та мінеральної води по ціні нижчій за собівартості, внаслідок чого ним недоотримано доходів на загальну суму майже 72 тис. гривень.

Виявлено також інспекторами зайву виплату заробітної плати та відрахування єдиного соціального внеску на загальну суму майже 10 тис. гривень.

Ревізією також встановлено, що згідно укладеної угоди підприємству не проводились нарахування плати за використання торгової марки на території закладу, що призвело до втрат на суму 8 тис. гривень.

Крім того виявлено зайве списання бензину та нестачу товарно-матеріальних цінностей на загальну суму майже 10 тис. гривень.

Також інспектори звернули увагу на той факт, що підприємство - збиткове, але це не завадило дирекції надавати благодійну та спонсорську допомогу. Дане порушення призвело до втрат на суму майже 3 тис. гривень.

За матеріалами ревізії на ряд посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення. Про результати ревізії проінформовано прокуратуру району.

Прес-служба Держфінінспекції
в Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.