Щодо сплати авансових внесків з рентної плати

06 Тра 2015 / 17:50 | Переглядів: 1554

Щодо сплати авансових внесків з рентної плати

Державна фіскальна служба України у листі від 29.04.2015 р. №15542/7/99-99-15-04-01-17 повідомила, що окремі категорії платників рентної плати (далі - плата), які:

  • здійснюють видобування вуглеводневої сировини,
  • користуються радіочастотним ресурсом,
  • здійснюють транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України, сплачують у податковому періоді до 30 числа кожного місяця авансові внески з плати у розмірі однієї третини суми податкових зобов'язань з плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий період.

Звітність з плати за податковий квартал подається протягом 40 днів. При цьому граничний термін подання податкової звітності з Плати за І (перший) квартал 2015 року припадає на12 травня.

Таким чином, зазначений граничний термін подання податкової звітності, а також узгодження платником плати його податкових зобов'язань за вказаний період настає пізніше ніж граничний термін сплати (29 травня) авансового внеску з плати за квітень2015року.

Враховуючи вищезазначене, вказані платники авансові внески у вигляді однієї третини суми податкових зобов'язань з Рентної плати, визначеної у податковій декларації за Іквартал, здійснюють до 30 числа у травні, червні та липні. Такий же порядок розповсюджується на наступні квартали.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.