Розрахунки готівкою: нюанси

24 Вер 2016 / 11:43 | Переглядів: 1334

Податкова гроші

Юридична особа придбала послуги у приватного підприємця за готівку, сума якої перевищує 10000 гривень. Чи будуть застосовуватись до такої юрособи штрафні санкції за перевищення граничної суми розрахунків готівкою?

Відповідно до п.2.3 Положення про ведення касових операцій, підприємства тапідприємці мають право здійснювати розрахунки між собою протягом одного дня в межах 10000 грн.

Відповідно до ст.163 Кодексу України про адмінпорушення передбачено, щопорушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари, у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, тягне за собою накладення штрафу нафізичну особу-підприємця чи посадову особу юридичної особи від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо вищезазначене порушення було вчинене особою яка протягом року вже була притягнута до адмінвідповідальності за таке ж порушення, це тягне за собою накладення штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Враховуючи викладене вище, у разі перевищення граничної суми розрахунків готівкою у розмірі 10000грн, застосовується адмінвідповідальність до обох суб'єктів господарювання: платника готівки та до суб'єкта господарювання, який приймає готівку.

Детальніші консультації - у Центрі обслуговування платників за адресою: вул.Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.