Росія вимагає від України збільшити закупки газу

04 Лип 2012 / 11:07 | Переглядів: 2257

газ

Росія зажадала від України збільшити обсяги заповнення сховищ газу мінімум на 8 млрд кубометрів, пише "Коммерсант-Украина" у статті "Россия качает газ и права".

Як розповіло джерело в Міненерго, в ході переговорів Росія зажадала від України збільшити закупівлі газу "Нафтогазом" з 27 до 35 млрд кубометрів. Згідно з підписаною з "Газпромом" угодою, Україна повинна щорічно купувати не менше 41 млрд кубометрів газу. Однак, виходячи із затвердженого Кабміном газового балансу на 2012 рік, "Нафтогаз" цього року планує закупити лише 27 млрд. кубометрів. "Нам сказали, що для безперешкодного проходження осінньо-зимового періоду в ПСГ треба закачати ще 8 млрд кубометрів газу, сплативши їх додатково", - розповів співрозмовник "Комерсант".

Джерело в "Газпромі" вчора підтвердило "Комерсанту", що російська монополія вимагає збільшити закачування газу в ПСГ, вважаючи, що обсягів, запланованих Україною для закачування, недостатньо.

Однак Україна відповіла відмовою на цю пропозицію, стверджує співрозмовник "Комерсант". "Доводи "Газпрому" непереконливі. Приміром, транспортуючи газ по Nord Stream, ПСГ взагалі не використовуються. Тому аргументи російської монополії про те, що для забезпечення стабільного прокачування газу в ЄС Україна повинна закачати великі обсяги, недоречні", - говорять в Міненерго.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.