Постановка цілей

17 Чер 2014 / 16:46 | Переглядів: 1730

центр зайнятості

"Для того щоб успіх житті дося кар'єрного росту, необхідно, перш за все, правильно визначити мету, а потім чітко йти до її досягнення. Справа в тому, що без неї неможливні духовн, ні будь-як інш розвиток особистості. Коли ти знаєш, до чого прагнути, ти йдеш у правильному напрямку. В іншому ж випадку — просто тупцюєш на місці
Завжди записуйте поставлені цілі на папері.

Коли поставлена мета за на папері, ви завжди зможете ї скорегувати при повторному перегляді. Ніколи не бійтеся змінювати свої цілі, тому, ви господар своїх цілей т змінювати, коригувати залежно від ситуації.

Таким чином, ви виділяєте для себе кілька підпунктів, виконання яких в кінцевому результаті приведе вас до задуманого. Чим більше таких пунктиків, тим ясніше ставатиме загальна картина дій, які ви будете виконувати, і тим більше підвищується ймовірність того, що кінцева мета буде досягнута.

Позитивні думки набагато сильніші негативних. Людина завжди приваблює в своє життя ті обставини, які відповідають її свідомості. Якщо у ваших думках будуть присутні тільки позитивні думки, до вас завжди буде притягатися позитив. І навпаки якщо ви будете мислити негативно, "Сьогодні просто жахливий день, я не хочу йти на роботу", то так день і складеться, плюс ви підете з титанічним нехотіння на свою роботу. Завжди ставте завдання, яке викликає у вас тільки позитивні відчуття.
Формулюйте свої цілі завжди без частки "не", так як підсвідомість не сприймає цю частинку. Наприклад, якщо ви поставите перед собою мету "Я не хочу бути слабким", підсвідомість сприйме дану установку ствердно, а саме "Я хочу бути слабким".

Завжди ставте собі запитання про те, що ви хочете отримати від даної мети, який конкретний результат.
Завжди встановлюйте собі якийсь вимірювач, який у подальшому дасть вам зрозуміти чи досягнута поставлена мета. Вимірювальний критерій може бути різний: час, вартість (кількість грошей для покупки якоїсь речі), кількість продажів, час і т.д.
Співставляйте свої особисті та професійні якості з поставленою метою, це необхідно робити для того щоб ви чітко могли розрахувати свої можливості при досягненні мети, зберігши при цьому тонкий баланс між витратою своїх зусиль і досягненням результату. Повинна бути поставлена якась гранична планка у відповідності з вашими поточними можливостями і досвідом, вона ні в якому разі не повинна бути занижена.
Завжди розмірковуйте, навіщо вам необхідно виконувати ту чи іншу задачу, чи важлива вона для досягнення більш глобальної мети. Так само за допомогою значущості можна визначити порядок виконання кожного пункту вашої матриці цілей.
Встановлюйте терміни, при яких ваша мета повинна бути виконана, причому бажано встановлювати максимально точні значення, встановлюючи певний проміжок часу.
Всі ці критерії дозволять більш детально до дрібниць описати поставлене завдання, що підвищує ймовірність втілення в життя мети саме такою, якою ви її бачите. Більш великі і розмиті цілі можуть збутися як завгодно.

Не можна, щось робити вчора або завтра, а можна робити тільки зараз. Навіть коли ми складаємо план своїх бажань, ми це робимо зараз, тим самим формуючи своє майбутнє. Коли ми говоримо "Я досягну" підсвідомо ми розуміємо, що це буде не зараз, в результаті чого цього може так і не настати, тому говоріть "Я досягаю" тим самим стверджуючи, що ви вже працюєте над досягненням мети.

Спілкуйтеся з людьми, які вже досягли конкретних результатів, надихайтесь їх результатами, повірте в те, що зможете і ви. Читайте літературу, яка надихає вас на подвиги.
А якщо досягнули мети? Відмінно, похваліть себе, подаруйте собі те, про що ви мріяли, проведіть короткий екскурс в історію досягнення результату, можете навіть описати її.

Відділу довідково-інформаційної роботи з населенням ТМРЦЗ І.Лісовська

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.