Офіціант, кухар та консультант працювали безкоштовно з доброти душевної?

20 Лют 2015 / 12:16 | Переглядів: 2155

податкова1

Безумовно, не всім порушникам до вподоби нова редакція статті 265 Кодексу законів про працю, якою передбачено, що юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть серйозну відповідальність у вигляді штрафу, а це - тридцятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, в разі фактичного допуску такого працівника до роботи без оформлення трудового договору чи контракту (а це впродовж січня - листопада 2015року - 36 540грн., а з 1 грудня - 41 340 грн.). До цього слід додати і адмінвідповідальність - 8 500 грн. Але, знаючи це, і нехтувати - надіючись на “можливо, пронесе”, - абсолютно не ознака ведення бізнесу по - європейськи.

Як зазначив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Тернопільської ОДПІ Володимир Гузенков, тільки 10 лютого при обстеженні стану дотримання чинного законодавства щодо оформлення трудових відносин та оплати праці в п'яти точках продажу товарів та надання послуг виявлено трьох не зареєстрованих належним чином найманих працівників, які виконували обов'язки офіціанта, кухаря, консультанта.

Тож, є надія, що порушники все ж подбають про соціальні гарантії тих, хто на них працює, а штрафи, зазначені вище - поповнять бюджет та застережуть від порушень інших роботодавців.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.