Податковий компроміс - у дії

19 Січ 2015 / 12:16 | Переглядів: 2075

підприємець

Президент України підписав Закон України від 25.12.2014 р. №63-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу”.

Ним доповнено розділ XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України новим підрозділом 92, що врегульовує механізм уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток та податку на додану вартість під час застосування процедури податкового компромісу і яким передбачено, зокрема:

  • подання платниками податків за добровільним рішенням уточнених розрахунків податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року;
  • сплату платником податків при застосуванні процедури податкового компромісу 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань; тобто 95% суми відповідного податку будуть вважатися погашеними;
  • поширення процедури податкового компромісу на випадки, коли у платника податків розпочата документальна податкова перевірка або складено акт з наслідками такої перевірки. У цих випадках платник податків за своїм рішенням може подати уточнюючі розрахунки податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість.

Нагадаємо, що Закон було ухвалено Верховною радою України 25 грудня 2014 року.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.