Бізнесменів стали перевіряти менше на 77 відсотків

17 Чер 2013 / 14:25 | Переглядів: 2130

підприємець

Протягом січня-травня цього року фахівці управління податкового контролю Тернопільської об'єднаної ДПІ провели 196 документальних перевірок суб'єктів господарювання - юридичних осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість таких контрольних заходів зменшилась на 77 відсотків. При цьому зросла кількість донарахованих податкових зобов'язань. За наслідками проведених перевірок порушникам донараховано 7,6 млн. грн. узгоджених податкових зобов'язань, що майже на 10 відсотків або 737 тис. грн. більше, ніж за аналогічний минулорічний період. На сьогодні до бюджету вже поступило 6,8 млн. грн. донарахованих сум, що на 780 тис. грн. більше, ніж минулоріч. Порівняно з відповідним періодом 2012 року донарахування на одну планову перевірку зросли на 46 відсотків.

Матеріали по 9 підприємствах, яких не торкнулась ревізорська відлига, передано до слідчих підрозділів податкової міліції.

За словами заступника начальника Тернопільської об'єднаної ДПІ Івана Поліщука, таких позитивних результатів вдалось досягти завдяки посиленому ризико-орієнтованому підходу до контрольно-перевірочної роботи. Він також запевнив, що тенденція до скорочення кількості перевірок зберігатиметься і надалі. Адже з наступного року буде впроваджено систему електронних дистанційних перевірок. „Спочатку дана новація стосуватиметься суб'єктів господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, з 2015 року проводитимуться електронні перевірки малого та середнього бізнесу, а з 2016 - решти платників податків”, - констатував Іван Васильович. Відтак тернопільські міндоходівці приділятимуть пильну увагу тим суб'єктам господарювання, у діяльності яких встановлено ризики щодо можливого уникнення від сплати податків, їх мінімізації.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.