Надавали репетиторські послуги – оподаткуйте отриманий дохід

24 Січ 2018 / 16:06 | Переглядів: 1535

репетитор

Фахівці органів Тернопільської ОДПІ звертають увагу, що вчителі та викладачі, якіуминулому році надавали репетиторські послуги, проте не були зареєстровані як фізичні особи-підприємці, зобов'язані включити суму таких доходів до загальногорічного оподатковуваного доходу тазадекларувати їх шляхом подання до податкової інспекції декларації про майновий стан ідоходи.

Зробити це слід до 1 травня 2018 року за місцем реєстрації декларанта.

Доходи від репетиторства відповідно до Податкового кодексу України оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 %. Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 %.

Репетиторські послуги - це, зокрема, підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт.

Зауважимо, що кожен із декларантів може подати відповідну декларацію в електронному вигляді, або завітати у Центрі обслуговування платників та отримати консультацію щодо порядку заповнення декларацій і допомогу при її заповненні. Телефон для довідок: 43-46-46, 43-46-10.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.