Хліб-усьому голова

10 Лип 2014 / 17:09 | Переглядів: 2835

хліб випічка виробництво

Хліб, калачі, пиріжки - це знайомі з дитинства продукти. Продовжуючи співпрацю Тернопільського міськрайонного центру зайнятості та молодіжної громадської організації ФСК “СПОРТ-КЛАС”, була організована ще одна екскурсія для учасників дитячої літньої школи у пекарню "Світанок" м. Тернопіль, що відбулась 8 липня 2014 року.

Технолог виробництва Марія Яворська розповіла дітям як "народжується хліб" і що у технологічному процесі використовуються тільки натуральні продукти і відсутні будь-які барвники, розпушувачі та підсилювачі смаку. Фахівець пекарні зазначила, що процес трудоємкий і займає біля трьох з половиною годин. Школярам вдалось на власні очі побачити як створюється хлібу, тобто всі етапи від замішування до випікання.

На закінчення екскурсії Марія Євгенівна попросила дітей: "Якщо будете бачити, що лежить на землі хліб; то підніміть та покладіть там, де його можуть з'їсти пташки, адже тепер ви знаєте, яка це важка праця".

Ще спеціаліст з профінформації центру зайнятості Аліна Грицаєнко розповіла про особливості, зміст, перспективи розвитку та шляхи професійного навчання за професіями: пекар, тістороб. А також разом із дітьми обговорили вимоги, які ставить професія перед людиною та вивчення яких шкільних дисциплін необхідне для ефективного оволодіння майбутньою професією у сфері виготовлення хлібобулочних виробів.

Президент ФСК "СПОРТ-КЛАС" Лілія Проць підсумувала: "Професій безліч є на світі і кожна з них важлива по-своєму".
У заході взяло участь 40 учасників дитячої літньої школи.

Головний спеціаліст відділу довідково-інформаційної роботи з населенням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості - Грицаєнко А.Г.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.