Дохід отриманий з-за кордону оподатковується

31 Січ 2013 / 11:48 | 2 коментарі | Переглядів: 2305

Гроші

Батько отримав від сина, який проживає за кордоном (Італія), грошовий переказ. Чи підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб такі кошти?

Так, підлягає. Податковим кодексом передбачено, що у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача (пп. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 ПКУ). Такий батько зобов'язаний подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, де зазначити суму отриманого доходу (переказу) та провести розрахунок.

Варто мати на увазі, що іноземні доходи, отримані громадянами у 2012 р., підлягають оподаткуванню за ставкою 15 %. У разі якщо загальна сума отриманих платником податку у звітному податковому місяці іноземних доходів перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 р. це - 10730 грн.), ставка податку становить 17 % суми перевищення з урахуванням податку, сплаченого за ставкою 15 %.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.