Класні призи і дипломи – за цікаві ідеї на податкову тематику

25 Гру 2012 / 20:03 | Переглядів: 4227

Подарунок

Дипломи, солодощі та інші призи отримали переможці І (районного) етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості "Податки очима дітей-2012" під час традиційної церемонії нагородження кращих з кращих, яку провели тернопільські податківці напередодні найулюбленішого свята усієї дітвори - Дня святого Миколая. У заході взяли участь конкурсанти, які зайняли призові місця, їхні батьки і педагоги, журі конкурсу, спонсори та представники засобів масової інформації.

З привітальним словом до учасників церемонії звернувся начальник Тернопільської об'єднаної ДПІ Петро Якимчук. Він поділився враженнями щодо особливостей розкриття теми школярами. „Ми, дорослі, сприймаємо податки, як надходження до бюджету. Інша справа - діти. Виявляється, розповісти про податки за допомогою малюнка, художнього слова школярі різного віку можуть так, як не розповість жоден дорослий, - наголосив Петро Миколайович. - Часто-густо за нескладним сюжетом дитячої казки криється глибока суть ролі податків у суспільному житті держави та соціальній захищеності громадян.” За словами очільника податкової не так легко було визначити переможців серед 150 різноманітних робіт, а їх саме стільки надійшло цьогоріч на адресу інспекції. Проте, компетентне журі після тривалих обговорень визначило 18 переможців.

Начальник податкової інспекції акцентував, що у цьому році дитячий конкурс відзначає десятилітній ювілей. „З часу заснування конкурсу ми отримали понад півтори тисячі різножанрових робіт, - констатував він. - Значна частина з них - художні твори, трохи менше - літературні доробки та витвори декоративно-прикладного мистецтва.” Розглянувши дитячі роботи, дуже легко пересвідчитись наскільки грамотно юні художники, скульптори та літератори сприймають сплату податків та їх застосування. Іноді нам, дорослим варто у них повчитися мудрості.

Як зазначив член журі конкурсу, директор Тернопільської художньої школи Євген Чопик, визначення переможців відбувалось за такими критеріями: актуальність та повнота розкриття податкової тематики, творчий підхід, а це - відсутність копіювання та запозичення тем, а також охайність робіт. „Незважаючи на свій вік, діти виявили добре розуміння того, якими важливими та необхідними для розвитку держави є податки, тому зуміли віднайти потрібні сюжети і кольори для висвітлення складної теми,” - конкретизував Євген Іванович. Він зазначив, що усі роботи були цікавими та вражали технічно, проте перемогу здобули ті доробки, де чітко проглядалося дитяче виконання та до виконання яких не прикладалася рука дорослого.

Відрадно, що радість дитячої перемоги розділили ряд підприємств Тернополя, які долучилися до нагородження конкурсантів, подарувавши їм призи та солодощі. Щасливі діти, тримаючи в руках дипломи від податківців та подарунки від спонсорів, зрозуміли, що завдяки наполегливості та старанності можна досягати великих успіхів, бо отримана нагорода породжує надзвичайну радість кожної дитини, окриляє, спонукає до творчості.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.