До нас телефонують, у нас запитують

16 Лют 2015 / 07:16 | Переглядів: 1494

смс мобільний телефон

Як діяти, якщо не отримано податкової накладної від контрагента?

Для отримання податкових накладних або розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН покупець надсилає в електронному вигляді запит до ЄРПН, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію та податкову накладну або розрахунок коригування. Дані документи в такому випадку надають право на формування податкового кредиту.

Що робити, якщо порушено термін реєстрації податкових накладних в ЄРПН?

Податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, та зареєстровані з порушенням встановленого строку 15 календарних днів, включатимуться до податкового кредиту того звітного періоду, в якому було здійснено їх реєстрацію в ЄРПН до 180 календарних днів.

Який порядок реєстрації розрахунків коригування до податкових накладних в системі електронного адміністрування?

В межах системи електронного адміністрування ПДВ з 01.02.2015р. запроваджено порядок реєстрації розрахунків коригування до податкової накладної:

- постачальником, якщо передбачається збільшення суми компенсації їх вартості на користь такого постачальника (продавця) або якщо коригування кількісних та вартісних показників у підсумку не змінює суму компенсації;

отримувачем товарів/послуг, якщо передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів /послуг їх постачальнику (продавцю), для чого постачальник (продавець) надсилає складений розрахунок коригування отримувачу (покупцю).

Чи можна анулюватись з платника ПДВ, якщо за рік обсяг оподатковуваних операцій становить 450 тис.грн?

Платники ПДВ, у яких станом на 01.01.2015 обсяг оподатковуваних операцій за останні 12 календарних місяців не перевищує 1 млн. грн.., отримують можливість анулювати свою реєстрацію платника ПДВ.

Щоб отримати детальнішу інформацію з цих та інших питань звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька 1, або за телефонами: 43-46-10 та 15-07.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.