Як спорт змінює молодь зі Сходу на Захід….

13 Сер 2013 / 15:36 | Переглядів: 2116

зарядка на дворі спортивний проект

10 серпня до рідного Тернополя повернулася група учасників міжнародного проекту “I learn, I believe, I achieve - whatsportcanmeanforYouthfromEasttoWest”. Протягом 9 днів 4 молодих юнаків та дівчат з України провели у польському місті Познань в компанії активної молоді з Німеччини, Італії, Росії, Іспанії, Швеції та Польщі. Насичена програма юнацького табору була присвячена темам спорту та здорового способу життя. Учасники взяли участь у річковому сплаві на каяках; відчули екстрім, проходячи траси канатного парку; випробували свої сили під час спортивних змагань з волейболу та баскетболу. Крім того, молодь мала можливість проявити свій креатив та генерувати нові ідеї під час робочих зустрічей, на яких було розроблено нові спортивні дисципліни, концепцію заснування нових спортивних клубів.

Як зазначила керівник української групи, директор Молодіжного центру праці Ірина Нестюк, такого роду проекти, які спрямовані на популяризацію активного способу проведення вільного часу та міжкультурне спілкування є безумовно потрібними та цікавими для молоді.

Не зважаючи на присутність у таборі представників з різних країн, в ньому панувала атмосфера дружби та доброзичливості. Порозуміння молоді люди знайшли завдяки англійській мові, яка була робочою мовою табору. Молодь мала можливість пізнати традиції інших країн під час "вечорів культури", на яких кожна з команд представляла красу та специфіку своєї країни. Всі були у захваті від запальних іспанських танців, енергійних швецьких композицій та смачної італійської "Нутелли". Родзинкою табору став вечір польської культури, який дав можливість всім учасникам відчути себе гостями на традиційному польському весіллі.

Учасники активно провели час у таборі, знайшли нових друзів із інших країн та щиро дякували організатору проекту - польській громадській організації TSD Sport Club.

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.