Великогаївська громада показала всій області, як потрібно організовувати свято футболу!

29 Тра 2017 / 20:16 | Переглядів: 2942

Свято Футболу. Великі Гаї

Як потрібно організовувати футбольні матчі, продемонстрували у Великогаївській об'єднаній громаді. На відкриття футбольного сезону у В. Гаї завітало 1200(!) глядачів, що є неймовірним високим показником для змагань аматорських колективів області.

Задовго до футбольного поєдинку між ФК "Агрон-ОТГ" та "ДСО-Поділля" (Тернопільський район) була організована велика рекламна кампанія з красивими афішами, щоб жителі усіх сіл Великогаївської громади мали змогу дізнатися про спортивне дійство. У сам день проведення матчу, а це була неділя, 28 травня, стадіон гудів, неначе вулик. Маса люду, почесні гості, виїзна торгівля, музичний супровід - усе це додавало неповторного антуражу майбутньому футбольному матчу.

Перед початком поєдинку місцеву публіку та приїжджих глядачів "розігравали" виступи танцювального ансамблю та мелодійні звуки місцевих молодих співаків.

Футболісти обох команд, подібно до матчів закордонних команд, вийшли на поле в супроводі маленьких діток, які, мабуть, запам'ятають цей день надовго, а дехто з них, можливо. захоче пов'язати свою долю з футболом.

Далі розпочалася офіційна частина. Так сталося, що місцеві глядачі зачекалися великого футболу, адже відкриття сезону мало відбутися дещо раніше, однак матч "Агрон-ОТГ" - "Кристал" (Чортків) було перенесено, відповідно змістили в часі і церемонію відкриття. Тим не менше, до В. Гаїв з'їхалося багато високий гостей, які побажали футболістам красивої та безкомпромісної гри. До слова запрошувались: народний депутат України, голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик, народний депутат Роман Заставний, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, голова Тернопільської РДА Олександр Похилий, голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко.

А заключне слово взяв той, хто найбільше доклався до свята під назвою його величність футбол. Це голова Великогаївської громади Олег Кохман. Він подякував та вручив грамоти всім, хто допомагав провести на найвищому рівні цей футбольних поєдинок. За розвиток футболу в краї грамоту від голови також отримав керівник Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик.

А далі розпочався футбол. Це було безкомпромісне дійство двох достойних команд. А інакше й не могло бути, адже зустріч "Агрону" та "ДСО-Поділля" - це своєрідне дербі колективів, які ще донедавна представляли один Тернопільський район. А нині хоч і Великогаївська громада являє собою окрему адміністративну одиницю, але не пориває зв'язків з рідним районом. Власне і значна кількість вболівальників, які того теплого вечора завітали на стадіон, розділилися. Все таки за "Агрон" більше вболівали, але й мали чимало симпатиків і гравці "ДСО-Поділля". Треба було бачити, скільки позитивних емоцій було під час матчу. Всі хотіли, щоб саме їхня команда святкувала перемогу, але в даному матчі переможець був один. І хоча певна частина вболівальників була розчарована результатом своєї команди, але в даному випадку не це головне. Визначальним є те, що глядач пішов на стадіон, і якщо так ставитись до організації матчів повсюди, футбол на Тернопільщині набуде справжньої популярності серед широких мас та й діти, дивлячись, як грають їхні старші колеги, будуть активніше займатися спортом, а не сидітимуть за комп'ютерами та гаджетами. А щоб останніх ще більше зацікавити футболом, Федерації футболу Тернопільської області традиційно у перервах матчів обласного чемпіонату проводить розіграші футбольних м'ячів. Цього разу кращі юні футболісти, які змагалися в жонглюванні, з рук очільника федерації футболу області Тараса Юрика отримали три м'ячі.

Не залишилися поза увагою і кращі учасники самого матчу. Від голови громади Олега Кохмана та Тараса Юрика капітан команди "ДСО-Поділля" Юрій Беркита та воротар Станіслав Горнік були нагороджені цінними подарунками.

Після завершення матчу глядачі ще довго не розходились зі стадіону, під музичний супровід українських виконавців вони обговорювали перипетії футбольного матчу, ділилися думками щодо турнірних перспектив своїх команд та, безперечно, мають сподівання, що саме їхні симпатики цього сезону здобудуть "золоті" нагороди чемпіонату області.


Джерело - https://ffternopil.com/



Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.